11 Haziran 2008 Çarşamba

SQ4R TEKNİĞİ

Pdrgrup Canlı Online Slayt Arşivinde Bulunmaktasınız. Hertürlü slaytı ve sunumu online izleyebilir ve indirebilirsiniz...








SQ4R TEKNİĞİ







Bu teknik, survey (gözden geçirme), question (soru sorma), read (okuma), reflect (yansıtma), recite (bakmadan cevaplama) ve review (yeniden gözden geçirme) sözcüklerinin baş harflerinden oluşur.

Gözden geçirme (survey): öğrenci okuma materyalinin ana başlık ve alt başlıklara dikkat ederek gözden geçirir. Okuma metninin hangi konu ile ilgili olduğunu tahmin eder

Soru sorma(question): Öğrenci ana başlık ve alt başlıkları dikkate alarak okuma materyali ile ilgili cevaplandırılabilecek sorular sorar.

Okuma (read): Öğrenci ana fikre dikkat ederek ve sorduğu soruların cevaplarını araştırarak materyali derinlemesine okur.

Yansıtma (reflect): Öğrenci okuduğu metin hakkında düşünür. Okuduğu metnin görsel imajlarını oluşturmaya çalışır. Mevcut bilgileri ile okuduğu yeni bilgiler arasında ilişki kurmaya çalışır.

Bakmadan cevaplama( recite): Öğrenci kitaba bakmaksızın 2. basamakta sorduğu soruları kendi kendine ya da arkadaşlarıyla yüksek sesle cevaplar. Metinde bulunan önemli bilgi listelerini ya da diğer olguları ezberler, sesli, sessiz tekrar eder.

Yeniden gözden geçirme (review): Öğrenci metne tekrar deri dönerek yeniden gözden geçirir, oganize eder, hatırlayamadığı/anımsayamadığı, cevaplamakta güçlük çektiği yerleri okur, tartışır, soruları tekrar cevaplar.

Hiç yorum yok: